PALVELUT

Manuaalinen terapia

Manuaalisessa terapiassa tutkitaan kuntoutettavan fyysistä suorituskykyä, hoidetaan hermo-, lihas- ja niveltoimintoja sekä ennaltaehkäistään ja poistetaan tuki- ja liikuntaelimistön toimintarajoitteita. Tavoitteena hoidoissa on kivun lievittäminen, fyysisen suorituskyvyn ja nivelten toiminnan normalisoituminen sekä hermokudoksen ja lihasten toimintakyvyn palautuminen ja parantuminen.

Henkilökuntaamme kuuluu fysioterapeutteja, jotka ovat kouluttautuneet Mulligan ja Maitland -tekniikoihin, osteopaatiaan ja OMT:n.

Hoitoina käytämme pehmytosakäsittelyjä kuten hierontaa, fasciakäsittelyjä, neuraalikudoksen mobilisointia ja erilaisia venytystekniikoita. Nivelten mobilisoinnilla niiden liikelaajuutta lisätään venyttämällä nivelten ympärillä olevia pehmytosakudoksia kivun sallimissa rajoissa. Samalla nivelen liikelaajuutta ja toimintakykyä parannetaan. Stabiloinnissa pyritään palauttamaan optimaalinen toimintakyky yliliikkuvalle nivelelle ja sitä ympäröiville kudoksille.

Manipulaatiossa niveltä liikutetaan nopeasti, jolloin sen aktiivinen liikerata ylittyy hetkellisesti. Tällä lisätään nivelen liikelaajuutta, lievitetään kipua, normalisoidaan nivelen liikkuvuutta ja parannetaan toimintakykyä.

Henkilökuntaamme kuuluu muun muassa Maitland ja Mulligan koulutuksen käyneitä fysioterapetteja sekä Osteopatiaa ja OMT-tekniikkaa opiskelevia fysioterapeutteja.